Skót pub, étterem és ajándék
  • English
  • Magyar

ARDBEG CORRYVRECKAN (57,1%)

 
Illat: 
Nem teljesen áthatolhatatlan mégis igen zárkózott. Füst, valamint sós, tengerparti aromák a háttérben.
Íz: 
Csodálatos, először is az Ardbeg jellegzetes diós-kagylós jegyei. Számtalan réteg, személyiség lakozik ebben az italban. Citrusok és édes aromák, emellett malátás, sós-tengeri ízek is felfedezhetők valamint frissítő árpa tölggyel és vaníliával. A tőzeges,
Lepárló: 
Ardbeg
Alkoholfok: 
57,1 %
Űrtartalom: 
0,7

Nevét Islay híres örvényéről kapta, amely a sziget északi partjainál található és ahova csak a legbátrabbak merészkednek. A világ harmadik leghevesebb örvénye, a Corryvreckan körül szó szerint számtalan legenda, titokzatos történet kering.

És csakugyan! Ha megkóstoljuk az Ardbeg eme csodálatosan kiegyensúlyozott italát valami hasonló juthat az eszünkben: az aromák kavalkádja-örvénylése, a mély, tőzeges, borsos ízek áradata rejlik a felszín alatt. Az erőteljes és eleven tengeri-sós karakter valamint az édes vaníliás és gazdag, érett gyümölcsök hosszan kényeztetik ízlelőbimbóinkat.

Ahogy az örvény, úgy ez az ital sem a bátortalanoknak való! A komplex, férfias ízek mellé hordóerősség, 57,1 % alkoholfok társul.

Jim Murray – talán az Ardbeg esetében már nem is olyan meglepő módon – 96,5 pontra értékelte, a legnagyobb elragadtatással ír róla Whisky Bibliájában.