Skót pub, étterem és ajándék
  • English
  • Magyar

Glenfiddich 14 éves RICH OAK (40%)

 
Képek a termékről: 
Utóíz: 
Az utóízén az enyhén diós íz fedezhető fel, ami megfelelően sokáig kitart, hogy ezzel emlékeztessen erre a gyümölcsösen finom italra.
Illat: 
Az italon erőteljesen érezhető a tölgy hatása és annak jellegzetes aromája. Emellett gazdagon gyümölcsös és fűszeres illatjegyeket tartalmaz az ital, ami kiegészül a bourbon aromájával. Mindez rendkívül finom illatvilágot alkot, amelyben az összetevők tök
Íz: 
A különleges érlelésnek köszönhetően az italban felfedezhető a bourbon édes zamata. Ez a gyümölcsös frissességgel, és egy enyhe füstösséggel egészül ki.
Lepárló: 
Glenfiddich
Alkoholfok: 
40%
Űrtartalom: 
0,7

Glenfiddich egyike a három, William Grant által birtokolt lepárlónak, amik egymáshoz igen közel, a Speyside vidék szívében, Dufftownban találhatók. Ezt a gyárat 1886-ban alapította meg William Grant, ami csak néhány évvel később, 1887-ben kezdett el termelni. Glenfiddich volt az első, látogatóközponttal rendelkező lepárló, amelyben évente több mint 125.000 ember fordult meg. Ez üzem volt az első malátawhiskyt exportáló lepárló is, 1963-ban elsőként adta el külföldön az előtte csak a kevert whiskyk hozzávalójaként ismert single maltot. A világhírű lepárló nemcsak az Egyesült Királyságban, hanem az egész világon a leghíresebb single malt értékesítő, habár a második világháborút követően csupán egy kis márkának számított. Mielőtt elkészült volna, spanyol és amerikai tölgyhordókban érlelték a Glenfiddich Rich Oak whiskyt. A két különböző hordó felhasználásának köszönhetően az italban összegződik az amerikai tölgy fűszeressége, vaníliás és gyümölcsös zamata; valamint a spanyol tölgy elegáns gyümölcsössége, fűszeressége és komplexitása.