Skót pub, étterem és ajándék
  • English
  • Magyar

Glenfiddich 18 éves (40%)

 
Képek a termékről: 
Utóíz: 
Lecsengése rendkívül hosszú, gazdag, erőteljes.
Illat: 
Gazdag aromája igazán emlékezetes. A karamellizált alma buja édessége, a fűszeres jegyzetek és a hangsúlyos tölgyes hatás feledhetetlen élményt kínálnak.
Íz: 
Fantasztikusan intenzív ízében a kandírozott gyümölcsök egyedülálló karaktere, a datolya édessége és elegáns tölgyes jegyzetek uralkodnak.
Lepárló: 
Glenfiddich
Alkoholfok: 
40%
Űrtartalom: 
0,7

A Glenfiddich főzdét 1876-ban alapította William Grant a skóciai Dufftownban, a Fiddich folyó medrében. A Glenfiddich név azt jelenti: „a szarvas völgye”, innen a szarvas a vállalat logójában. Némi nehézségek után Grant-ék felvásároltak jónéhány kis, független főzdét, majd reklámkampányokba kezdtek, s megnyitották kapuikat a látogatók előtt.

1957 óta azáltal kívánják magukat megkülönböztetni, hogy whisky-jüket könnyen felismerhető, háromszögletes üvegekbe teszik. A Macallan whiskyk a single malt kategóriába tartoznak, ami azt jelenti, hogy ezek a 100%-ban malátából készült italok egy főzdéből kerülnek ki.

A Világ legtöbbet díjazott whisky-je! Előállítása kis tételekben történik, ezért minden egyes kiadás egyedi és kivételes minőségű. A Glenfiddich lepárlónak ebben a 18 éves italában a spanyol Oloroso édessége és az amerikai hordó tölgyessége kapcsolódik össze. A kétfajta hordóban érlelt nedűket hatalmas keverőkádakban házasítják egymással. A gazdag és érett aromák keveredése által egy kivételesen tiszta, a narancs, fűszeres alma és robosztus tölgy ízeiben bővelkedő csodálatos whisky születik.