Skót pub, étterem és ajándék
  • English
  • Magyar

Glenlivet 15 éves (40%)

 
 
Utóíz: 
Lecsengése hosszú, fűszeres, kevés mandulás ízérzettel.
Illat: 
A fűszeres és gyümölcsök illatok tökéletes egyensúlya figyelhető meg illatában. Krémes karakterét enyhe vajas jegyzetek gazdagítják.
Íz: 
A francia limousin tölgyfahordóban történő érlelésnek hála rendkívül egyedülálló ízvilággal rendelkezik. A fűszeres ízvilág és a gyümölcsösség tökéletesen megférnek egymás mellett. Ízét enyhe mogyorós karakter is kiegészíti.
Lepárló: 
The Glenlivet
Alkoholfok: 
40%
Űrtartalom: 
0,7

A Glenlivet 15 éves változata igazi különlegesség. A maláta whiskyk egy részét frissen készített francia limousine tölgyből készült hordókban érlelik az érlelés utolsó időszakában, melytől harsány, pikáns ízeket kap, ami egyáltalán nem hasonlítható a többi maláta whiskyhez. Ezt a whisky-t Francia limuzintölgy hordókban érlelték az érlelési eljárás utolsó szakaszában, aminek a nyomai minden jellegében felfedezhetőek. A whisky illatában mogyorós, fűszeres jegyeket találunk, feketebors fedezhető fel benne. A 15 éves Glenlivet színe sötétebb, mint a 12 éves Glenlivetnek, borostyánra emlékeztet. Íze gazdag, parfümösen édeskés, az illatában felfedzhető mogyoró is fellelhető a háttérben. Az utóíze nagyon gazdag.