Skót pub, étterem és ajándék
  • English
  • Magyar
Irn Bru

Skócia nemzeti üdítő itala, itt a Kaledoniában. Egy kis családi vállalkozásként kezdődött, és mára a legnépszerűbb lett.

Boldog Szülinapot
.

 

Szeptember 1. A Kaledonia szülinapja. Jéééééé, el sem hisszük hogy megint eltelt egy év. Gyertek és ünnepeljünk együtt.

Pie
Kolbászok

A hitetetlenül finom házi kolbászaink egy Wilkinson nevű úriember készíti. A szakma mestere, mondhatni. Megkóstolhatod több ételben is, kezdve a kiadós skót reggelitől a kolbász tálig.

Tenisz
Picnic a szigeten

Egy kellemes nyári piknikezésre hívunk mindenkit. Mi hozzuk a piknik kosárba valót, a fűre a takarókat, ti pedig a gyereket és a kutyát, biciklit, anyóst, szomszédot. Legyen egy jó napunk együtt!

Karaoke Night

Szeretsz énekelni? A társaság is értékeli a szép hangod? Itt az alkalom hogy ismét tiéd legyen a taps.

Hogmanay Dec 31

Az év legnagyobb bulija, a "Hogmanay" azaz Szilveszter este. Mindig van valami meglepetés, flair koktél show vagy tűznyelő varázsló. Kezdünk elgy buli zenekarral, majd karaoké-dj veszi át a vezetést, egészen másnap reggelig. Nálunk legalább kétszer van pohárköszöntő: egyszer éjfélkor - a magyar új év kezdetekor - és egyszer helyi idő szerint hajnali egykor, ami Skóciában pont éjfél.

Szent András Nap

A skótok védőszentjét, Szent Andrást köszöntjük novemberben. A program egy skót vacsora, majd élőzene - konkrét előadókkal később jelentkezünk.

Halloween

Elő a jelmezekkel, a vérrel és egyéb szörnyűségekkel. Így kezdődik minden évben a Kaledonia szellem party. Legközelebb 2013 októberében.

Borkóstoló

Az ősz beköszöntével bemutatunk néhány érdekes borászat kiemelt borait. A borászat nevét és a teljes programot későbbiekben közöljük. Addig is szívesen vesszük érdeklődésed és értesítünk amint indul a program.

A =
Robert Burns Est

Január 25 - Robert Burns, a "skótok Petőfije" születésnapját ünnepeljük. Egy költő, aki nem vetette meg a whiskyt és a szép nőket - de valljuk be őszintén, ezért nem tudjuk elítélni. Az est róla és az élet szépségéről szól. Verssel, a róla elnevezett whiskyvel, élőzenével. Majd folytatjuk a St Columba egyház jótékonysági vacsorájával. Érdemes mindkét programra elővételben foglalni.

Szent Patrick Nap

 

Március 17: Guinness, élő ír kocsmazene, utcai felvonulás, és sok-sok zöld. Ünnepelj velünk az írek leghíresebb party napján!

Japán whisky

A Japán whisky mesterek alkotása, sok-sok év alatt érte el az azt a művészi szintet, amivel nemcsak hogy felzárkózott a világ whiskyjeinek sorába, de számos megmérettetésen végzett első helyen - megelőzve skót versenytársakat is.

Élőzene

Szívesen adunk helyet ír-skót-angol zenészeknek, ahogy ez ez pubtól illik. De megfordulnak nálunk nagyon tehetséges magyar fellépők is. Inkább háttérzenére számítsatok, nem hangos koncertre (kivéve ha beesik egy skót dudás csapat, akik ha belejönnek...

Skót whisky

Története több száz évre követhető. A whisky elnevezés a legenda szerint II. Henrik angol királynak köszönhető, aki az élet vizét ír szavakkal "uisce beathának" nevezte, ezt később whishkeybának, majd whiskynek ejtették. Itt a Kaledoniában északtól délig szép számmal találsz érdekes ízeket.

Ír whiskey

Az ír whiskey - tökéletes lágyság, simaság, elegancia és könnyedség. A Kaledoniában van miből választanod.

Kaledonia

Üdvözlet a Kaledonia Skót Pub honlapján!

A-Z-ig

Mint minden Highland Malt, az is símulékony, szeretni való.

Telt, krémes, lekerekedett whisky különleges csomagolásban.

Ezt a whiskyt Tokaji hordóban utóérlelték.

Az Ardbeg sikere az Islay szigetén készített whisky-k hagyományos, tőzeges szárítási eljárásának tudható be.

Nevét Islay híres örvényéről kapta, amely a sziget északi partjainál található és ahova csak a legbátrabbak merészkednek.

Az Uigeadail különböző fajtájú Ardbeg whiskyk keveréke: bourbon és sherry-s hordóban érlelt whiskyk házasításáról van szó, amely így egye

Az Ardmore épületei fölött még ma is gyakran megfigyelhető, hogy köröz Skócia nemzeti madara, a fönséges szirti sas.

Az Oremus pince hordóiban érlelt single malt whisky, amely a csodálatosan szép, és a Golf-áramlat hatására, különleges klímával rendelkez

Arran sziget - információ
íz
lecsengés
stb

Ez az Auchroisk erősen gyümölcsös és krémes ahhoz, hogy egy könnyen fogyaszthatő, minőségi italt adjon.

Az Auchnagie lepárló (vagy Tullymet ahogy később hívták) a Tulliemet patak mellett, Pertshire régióban állt.

Ezt a 9 éves single cask Aultmore-t sherry hordóban érlelték, mielőtt a Douglas Laing's Old Malt Cask sorozatban palackozásra került, min

A világ egyik legismertebb blendje.

Az Old Ballantruan whisky a Tomintoul lepárlóban készül, - a Speyside Glenlivet régióban szokatlan módon - erősen tőzegelt (55 ppm) árpa

Speyside remeke.
10 éves Balvenie 40 %
Dufftown, Banffshire

Ahogy a címkén is szerepel, alig 10 ember készíti a whiskyt a Balvenie lepárlóban.

A 2001 nyarán lepárolt Highland Malt így összesen 13 évet érlelődött, mielőtt 2015 tavaszán nem hűtve szűrve palackozták.

A Curiositas elkészítéshez a lepárló erősen tőzeges malátázott árpát használ gabona alapként, amely egyedi, friss, tőzeges jelleget eredm

Ez a finom single malt a gyümölcs, méz, hanga, fűszerek és tölgy ízét rejti.

Oldalak